23 oktober 2011

Johan Karlsson gör sin sista match i Elfsborgströjan när Trelleborgs FF besegras med 3-0 hemma på Borås Arena.

Detta var Johans 335:e tävlingsmatch för IFE varav den 263:e allsvenska matchen. Med det ligger Johan på nionde plats över spelare med flest allsvenska matcher. En lista som toppas av Sven Jonasson på 410 före Anders Svensson med 370 och Karl-Erik Grahn med 346 matcher.

Johan Karlsson kom till Elfsborg från Åtvidaberg inför säsongen 2001. En övergång som hamnade i rampljuset pga. att Åtvidaberg och Elfsborg inte hanterat registreringen av övergången på korrekt sätt. Elfsborg dömdes därför som förlorare och blev av med poäng i de matcher Johan spelat innan registreringen blev korrekt.

Johan som kom till Elfsjohan karlsson2borg som mittfältare men skolades efter ett par år om till ytterback där han kom att spela de flesta av sina allsvenska matcher. I denna sista match blev Johan målskytt då han som straffskytt gjorde matchens första mål. En straff som han mer eller mindre ropades fram till som straffläggare av publiken. Ordinarie straffskytt Stefan Ishizaki överlät då straffen åt Johan som slog in den som om han inte gjort annat än slagit straffar i karriären. Detta var Johan Karlsson 7:e allsvenska mål. Min personliga favorit av Johans mål är segermålet som han gjorde mot IFK Göteborg hemma på Ryavallen 2004. Framnickat från Lasse Nilsson klippte Johan till på volley och bollen gick i mål bakom Bengt Andersson i blåvittmålet. IFK fick i andra halvlek en straff men Johan Wiland räddade denna och Johans mål räckte till en skön seger för di gule.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 3-0 (1-0)

1-0 Johan Karlsson (30, str)
2-0 Johan Larsson  (69)
3-0 Daniel Mobaeck  (76)

Varning: Martin Ericsson
Publik: 7 414

Laget:  Jesper Christiansen – Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson, Johan Karlsson (Jon Jönsson, 90) – Oscar Hiljemark (Richard Yarsuvat, 81), Anders Svensson – Johan Larsson, Martin Ericsson, Stefan Ishizaki – David Elm (Amadou Jawo, 70)

Matchfakta från http://www.bornyellow.com

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Allsvenskan, Elfsborg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s