Bogsjö och Mattiasson invalda i Hall of fame

1990-talet stod i fokus när två nya medlemmar valdes in i Elfsborgs Hall-of-fame i samband med IF Elfsborgs medlemsmöte på onsdagskvällen. Målvakten Anders Bogsjö och skyttekungen Christer Mattiasson blev 2017 års nytillskott i Hall-of-fame.

Anders Bogsjö gjorde totalt 221 matcher för Elfsborg i serie- och cupspel. Debuten skedde 1988 och Anders gjorde sin sista match för gulsvart 2001. Redan efter 1992 lade Anders för första gången målvaktshandskarna på hyllan. Men efter ett par år lockade fotbollen igen och till säsongen 1996 var Anders tillbaka i Elfsborgsmålet. Anders comeback gav den stadga bakåt som saknats i jakten på uppflyttning till Allsvenskan året innan. Anders var sedan under andra halvan av 90-talet ohotad förstemålvakt i Elfsborg. Under de sista åren i gulsvart fick Anders samsas med Johan Wiland om att vakta målet.

Christer Mattiasson kom till Elfsborg 1992 och spelade fram till 1998 totalt 164 matcher. På dessa år blev det 98 mål. Under sina sju säsonger var ”Kitten” IFE:s bästa målskytt i seriespelet alla säsonger utom en. Det var Mattias Svensson som 1996 gjorde fler mål än ”Kitten”. I Elfsborgs Allsvenska comebacksäsong 1997 blev det 14 mål vilket räckte till att vinna den Allsvenska skytteligan. Christer blev därmed den tredje Elfsborgaren att bli Allsvensk skytteligavinnare. De två tidigare var såklart Sven Jonasson och Tomas Ahlström.

Annons
Detta inlägg publicerades i Elfsborg, Hall of Fame. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s